Showder Klub humoristák Stand Up Comedy estje Vasváron 2016

Újra Stand Up Comedy estek a Showder Klub és a Rádiókabaré humorista fellépőivel Vasváron a Művelődési Központban! A humoristák műsorára már kaphatóak a jegyek!

Showder Klubos és rádiókabarés humoristák Vasváron

2016 november 3-án csütörtökön 19.00-kor és 24-én, szintén csütörtökön 19.00-kor a vasvári Nagy Gáspár Művelődési Központban robbannak a humorpetárdák, a színpadon a Showder Klub és a Rádiókabaré sztárjai: Bruti és Ürmös Zsolt, Somogyi András és Szikra László.

A november harmadiki előadásra, amelyen Bruti (a Showder Klub, a Comedy Central és a Rádiókabaré fellépője) és Ürmös Zsolt, valamint egy meglepetés produkció lép fel, már elindult a jegyértékesítés!

Jegyvásárlás: Kovács Ildikónál a 30 429 08 68-as telefonszámon (hétköznap munkaidő után, valamint hétvégén érhető el), de elvileg az előadások előtt is lehet jegyet venni – igaz, az utóbbi években az összes jegy elkelt elővételben a vasvári Stand Up Comedy estekre.

 

Bruti

Tóth Imre, alias Bruti:
Tizenévesen kezdett gitározni, majd több debreceni zenekarban játszott 1987 és 1995 között. Leginkább blues, rock n’ roll zenészként ismerik. A ’90-es évek elején a Marshall zenekarral kiadták a “Pénz a bőr alatt” c. albumukat. Később a zenekar feloszlása után, saját dalokon dolgozott.

2003-ban került a debreceni Friss rádióhoz, ahol a Trisó (közélet, humor) műsorban szerepelt évekig, többek közt olyan ismert arcokkal, mint Hadházi László, vagy Váradi Ferenc.

2006-ban műsorvezető társával, Varga Attila “Sixx”-szel saját rádióműsort indított Fotelpatkányok néven. Külföldi és magyar sorozatokat boncolgattak, és réteg műsorhoz képest, meglepően nagy sikereket értek el. Ekkor rendszeresen írt a Hogyvolt blogra is.

Hadházi László meghívására 2008-ban részt vett a Dumavölgy – Humorvár rendezvénysorozaton Nagyvázsonyban, ahol dalszerzőként és előadóként is bemutatkozott. Ekkor kezdődött humorista karrierje, és ugyanitt lépett fel először az MR1-Kossuth Rádió Rádiókabaré c. műsorában is, ami azóta rendszeressé vált Bruti és a Kültagok néven. Partnerei: Vida Péter, Kovács András Péter, Hadházi László.

Ugyanebben az évben, ősszel bemutatkozott a Godot Dumaszínházban, a Fiatal Félőrültek Fesztiválján is, majd novemberben társulat tagja lett. Az ország számos pontján fellép, 2009-től állandó szereplője a Comedy Central csatorna, Comedy Central bemutatja c. műsorának, majd az RTL Klubon futó, Showder Klubban is.

2013-ban létrehozta a Dallal a Falnak című egész estés műsort, ahol a Bruti és a Kültagok nevű swing zenekarával játsszák a dalait stand-up betétekkel. A zenekar eredetileg a debreceni Párdon zenekar a következő felállásban: Kiss Virág – Ének, Blaskovits Attila – ütősök, Hegyes Bertalan – bőgő, basszusgitár, Hernyák Marcell – zongora, Varga Gergely – trombita.

2014 augusztusában megvált a Dumaszínháztól, azóta szabadúszó.

Debrecenben él, szabadidejében sorozatokat néz, számítógépes játékokkal játszik és hangszereket gyűjt.

Ürmös Zsolt

Általános iskolai tanulmányait Csongrádon az Ének-Zenei Általános Iskolában végezte, majd a Batsányi János Gimnáziumban szerzett érettségit. A középiskolás évek után Gödöllőre került, ahol az Agrártudományi Egyetemen (ma Szent István Egyetem) szerzett okleveles agrármérnöki és környezetgazdálkodási agrármérnöki diplomákat.

1993-ban a Pölös–Ürmös-duó tagjaként a Ki mit tud? televíziós műsor középdöntőjéig jut. 1994-ben a Magyar Televízió Humorista kerestetik műsorának különdíjasa. Az ezt követő években az ország szinte valamennyi településén fellép, emellett író-ötletadója többek között az Uborka című politikai bábkabarénak (1994-2001), a Szatellit és a Szeszélyes évszakok (2001–2003) televíziós műsorainak. 2001-től megszűnéséig kabarészerzőként dolgozik a Mikroszkóp Színpadon.

2006-ban a Magyar Rádió Humorfesztiválján, szerzői kategóriában a Magyar Rádió díját kapja. Íróként és szerkesztőként működik közre a Rádiókabaréban és számos televíziós szórakoztató műsorban. 2007-től Bagi Iván és Nacsa Olivér televíziós műsorainak kreatív írója (Médiacápa, Bagi-Nacsa Show, Szálka, avagy Bagi és Nacsa megakad a torkán). 2009-től tagja Fábry Sándor kreatív csapatának (Esti Showder Fábry Sándorral, Fábry Most). 2008-tól a Hócipő szatirikus kéthetilap munkatársa, ahol Varga Ferenc József humoristával közösen szerkeszti a Palimadarak Klubja és a Heti Kamu rovatokat.

2009-ben Szójjá be! és Dumakorzó címmel stand-up comedy esteket állít színpadra a Mikroszkóp Színpadon.

2010-ben Varga Ferenc Józseffel és fiatal humoristákkal közösen megalapítja a Stand Up Brigád humorista társulatot, melynek megalakulásától művészeti vezetője. Társulata 2013-tól a Bethlen Téri Színház-ban talál otthonra, ahol a színház vezetőségével közösen azt a célt tűzik ki, hogy megújítsák a többszereplős kabaré műfaját, újraélesztve a Kellér Dezső nevével fémjelzett, pesti Csikágó egykori legendás kabaréját.

Az életrajzok forrása a Wikipedia volt.

Figyelem a műsor súlyosan károsíthatja rekeszizmát, és kezdő kabarénézőknél nevetőizom görcsöket okozhat. Kockázatok és mellékhatások tekintetében kérdezze meg vicces szomszédját! A humoristák a poénváltoztatás jogát fenntartják!

A stand up comedy egy őszinte műfaj, ezért a vasvári előadáson is előfordulhatnak pikáns megjegyzések, szókimondó szövegek, amelyeknek természetesen nem a botránykeltés, hanem a szórakoztatás a célja. A műfaj rajongóinak a produkció megtekintése kötelező, a humor, a vidámság kedvelőinek pedig erőteljesen ajánlott!

A rendezvényt 14 éven aluliak csak szülői felügyelettel látogathatják.

Vasvár Város Önkormányzatának támogatásának köszönhetően az előadásra nagyon kedvező áron lehet kapni belépőjegyeket: elővételben 1.500.-, a helyszínen 2.000. Ft-ot kell csak fizetni a dumagépek produkciójáért.

Az előadás létrejöttéhez nyújtott segítséget a szervező ComMedias Egyesület tisztelettel köszöni a Polgármesteri Hivatalnak, a Nagy Gáspár Kulturális Központnak, a Castrum Ferreum Kft-nek, a Hewlett-Packard Magyarország Kft-nek, a Csörnöc Gyöngye Étteremnek, a Boti Team Kft-nek, a PNH Kft-nek és Kovács Ildikónak.