Showder klubos humoristák

Showder Klubos humoristák

A Showder Klub parodistája, Somogyi András és az atkári humorista, Szikra László lép fel Vasváron! November 24-én 19.00-kor a Showder Klub alapembere, Somogyi András parodista és a megszakítás nélküli leghosszabb magyarországi stand up comedy fellépés (8 óra 5 perc) rekordere, Szikra László lép fel a Nagy Gáspár Kulturális Központban.

 

Somogyi András parodista

Somogyi András humorista

Somogyi Andrást talán senkinek nem kell bemutatni, ő a Showder Klub és az ország egyik legjobb parodistája, aki már karrierje elején komoly szakmai elismeréseket nyert és hamar a közönség egyik nagy kedvence lett.
Kevesen gondolnák róla, hogy eredetileg festőművésznek készült, de 2005-ben jelentkezett a Dumaszínház tehetségkutatójára, amelyre egy 20 perces előadással készült, és 25 különböző hírességet parodizált benne.

Még aznap este felkérést kapott, hogy a Viasat 3-on akkoriban rendszeresen jelentkező Sztárvár c. bábkomédiában Győzike figurájának a hangja legyen. 2006-ban, 21 évesen szerepelt első ízben a Magyar Rádió Humorfesztiválján, azóta rendszeresen fellép a tv-ben, a Rádiókabaréban. „Ha nem a színpadon állok, járom a természetet, fotózom, tájképeket festek vagy éppen a kocsimat bütykölöm” – nyilatkozta.

„Autóbolond vagyok és egy autószerelő barátomnak köszönhetően elég sok dolgot elsajátítottam az elmúlt évek során, így például az olajcserét már csukott szemmel csinálom. Mondjuk lehet ez nem is baj, mert így nem fröcsög bele a szemembe az olaj… Jó érzés ha az ember saját kezűleg megtudja oldani az ilyen problémákat és nem szorul más segítségére.”

Van egy múzsája is: „Volt olyan kegyes hozzám a sors, hogy lassan másfél éve összehozott a kedvesemmel, aki hasonló beállítottságú, mint én. Folyton poénkodunk egymással és ebből nem ritka, hogy születnek olyan poénok is, amit a műsoromba is beépíthetek.” A vasvári humoristával, Szép Bencével (aki a humorest „házigizdája” is egyben) sokszor léptek már fel együtt, és a magánéletben is jó barátok. Bence szerint Andris a színpadon mindig maximális odaadással dolgozik. „Amikor a színpadon állok, teljesen átszellemülök” – nyilatkozta a Showder Klub parodistája. „100%- ban azonosulok az utánzott karakterekkel. Szinte a gondolatait is átveszem az illetőnek. Félelmetes érzés, de a közönség hálás érte. Az elmúlt években a műsoromban a saját hangomat is belevittem, így már nem csak az általam utánzott embereket ismerhetik meg a nézők , hanem kicsit engem is, illetve a véleményemet bizonyos dolgokról, persze szigorúan csakis a humor nyelvén.”

Szikra László humorista

A humorest másik fellépője is szerepelt már a Showder Klubban, de többször volt látható a Dumakabaré c. műsorban és volt hallható a Rádiókabaréban is. Szikra László 17 évig volt testnevelő tanár. Elmondása szerint „…legnagyobb sikereimet Atkáron (Heves megye) értem el, ahol a tanítás mellett utánpótlás labdarúgó edzőként is dolgoztam ’98-2007-ig. 2000-2007-ig minden évben mi nyertük a megyei döntőt, amellyel eljutottunk az országos döntőre, ahol kétszer harmadikok, egyszer pedig első helyezettek lettünk. Három nemzetközi trófeánk is van.

szikra lászló

Mégpedig egyszer egy Gödöllőn rendezett nemzetközi tornán lettünk elsők, valamint kétszer a Csehországi Budweis-ben (Budweiser sört itt gyártják) rendezett Budweis Cup elnevezésű Nemzetközi Utánpótlás Tornán, amely Európa Egyik Legnagyobb Utánpótlás Tornája, kétszer szintén 1. helyezést értünk el. A torna érdekessége, hogy 18 ország több mint 40 csapata vett részt rajta, és amely tornát két külön korosztállyal is megnyertünk, és itt előfordult az is, hogy a Sparta Praha utánpótláscsapatát 11:0-ra, a Bayer München csapatát 9:0-ra, és a Lazio csapatát 5:0-ra vertük. És mindezt atkári gyerekekkel. 2007- Kiskörén tanítottam 4 évig, csodálatos eredményekkel. 2011-ben megkaptam Heves Megye Legjobb Utánpótlásedzője Díjat is. Kiskörei időszakomban kezdtem el humorizálni is. 2011-ben Gyöngyössolymosra kerültem a Sportiskolába, ahol elkezdtem kézilabdaedzőként is dolgozni, és a leánycsapatommal szintén kijutottam az országos döntőre, ahol 5. helyen végeztünk. 2015-ben abbahagytam a tanítást, mert Hála Istennek annyi volt a felkérés, hogy nem tudtam helytállni mind a két helyen.”

Szikra László nemcsak humoristaként, hanem ceremóniamestereként is dolgozik. „5 éve egy véletlen folytán, elkezdtem ceremónia-mesterkedni, és egy olyannyira egyedi stílust sikerült kialakítanom, hogy szerintem azóta az ország egyik legkeresettebb ceremóniamestere lettem. Ezen kívül imádom az állatokat. Minden állatot, de a kutya különös helyet foglal el a szívemben. Olyannyira, hogy két kutyusom képét magamra is tetováltattam. Valamint szoktam jótékonykodni menhelyeknek, és számtalan kóbor kutyusnak találtam már gazdit. Sőt én is fogadtam már be kóbor kutyát. Nagy western film rajongó vagyok, a régi Sergio Leone rendezte filmeket imádom. A jó, a rossz és a csúf a kedvenc filmem, amit már vagy ötvenszer láttam, és minden évben megnézem legalább egyszer. Egy éve boxolok, és rendszeresen sportolok. A rántott sajtot pedig annyira szeretem, hogy az asszony már-már kikészül amiatt, hogy bármikor étterembe megyünk, én csakis rántott sajtot rendelek.”

A ComMedias Egyesület által szervezett novemberi stand up estekre Kovács Ildikónál lehet elővételben jegyet venni hétköznap munkaidőn kívül vagy hétvégén a 30 429 08 68-as telefonszámon – korlátozott számban! A november 24-i stand up est kiemelt támogatója Vasvár Város Önkormányzata, a Nagy Gáspár Kulturális Központ és a PNH Kft., de a szervezők nagyon köszönik a segítséget a Castrum Ferreum Kft-nek, a Stand Up Brigádnak, a Csörnöc Gyöngye Étteremnek.

Forrás: www.pathalia.hu