Bencsura Zoltán


Bencsura Zoltán Egy humorista (mint gondolom, sok más előadó) rengeteg jótékony célú felkérést kap. Nemrég azonban én ajánlottam fel segítségemet egy nemes ügy érdekében. Szerencsére a Stand Up Brigádos humoristák is mellémálltak, így közös erővel támogatjuk Bencsura Zoltán paralimpikont. Ismerd meg Zoli történetét!  

Bencsura Zoltán története

  Az egri Bencsura Zoltán 20 évesen, 2002. május 18-án súlyos közlekedési balesetet szenvedett. A baleset után a bal lábát comb 1/3-ban, a bal karját váll alatt amputálták, de hihetetlen akaraterővel talpra állt, és a sérült sportolóknak szervezett versenyeken sorra nyeri az érmeket. A súlyos motorbaleset következményeivel egyébként évekkel ezelőtt a tv2 Napló című műsora is foglalkozott, de Bencsura Zoltán történetét Vozáry Róbert is feldolgozta egy dokumentumfilmben.

  A súlyos balesetet követő felépülés alatt Zoltán már eldöntötte, hogy sportolni fog. Az atlétika állt hozzá a legközelebb (futás, távolugrás), de ezt anyagi lehetőségei miatt nem engedhette meg magának. Ezért az úszás mellett döntött, amely nem igényelt túlzott anyagi ráfordítást. Kategóriájában országos versenyeken első helyezéseket ért el, 2005-2007-ben a csehországi Európa Kupa versenyeken kimagasló eredménnyel végzett. 2007-ben a manchesteri világkupán 50 méter pillangón aranyérmet szerzett.Bencsura Zoltán 2008-ban a pekingi paralimpián 9. helyen végzett, mindössze pár századdal lemaradva a döntőről. A 2009-ben Izlandon megrendezett EB-n 5. helyen ért célba. 2010-ben a hollandiai világbajnokságot a 7. helyen zárta. 2011-ben a Németországban megrendezett Európa Bajnokságon 50 méter pillangón 5. lett. Ezután az úszást nemzetközi szinten már nem szeretné folytatni, mert az Otto Bock művégtagokat gyártó és forgalmazó cég segítségével sikerült egy futólábat megvásárolnia. Leigazolt az Egri Városi Sportiskola Sportegyesülethez ahol Szabó Norbert edző irányításával végzi az edzéseket. Időeredményei biztatóak: 2013 augusztusában, Csehországban, atléta pályafutása első nemzetközi versenyén 100 méteres síkfutásban 3. helyen végzett. Hosszabb távú tervei között szerepel, hogy atlétaként is paralimpián induljon, és hasonló, illetve jobb eredményeket érjen, mint úszásban. A speciális anyagból készült futólába közel 3,000,000,- Ft-ba került, amelyre hosszú ideig gyűjtötte a pénzt, ám a láb szervizelési költségei, esetlegesen a távolugráshoz egy másik, speciális térdízülettel ellátott láb beszerzésében már anyagi segítségre szorul. Ráadásul a válogatottság megszerzéséhez a külföldi versenyeket finanszírozni önerőből már nem tudja, ezért szponzori/anyagi segítséget kér mind a művégtag(ok) beszerzéséhez és szervizeléséhez, mind pedig a nemzetközi versenyrutin és a paralimpiai kvóta megszerzéséhez. Mivel az atlétika történetében művégtaggal futó sportoló még soha nem képviselte Magyarországot, ezért bízik a nagylelkű támogatókban.  

Bencsura Zoltán támogatása

  A Stand Up Brigád-os humoristák a Művészetek Völgye fesztivál III. Humor a Völgyben rendezvényén, Taliándörögdön hívják fel a közönség figyelmét Bencsura Zoltán paralimpikonra. Bencsura Zoltánt „Élet az Életben Alapítvány”-on keresztül lehet támogatni a 72900635-10504543-os számlaszámon. Az „Élet az Életben Alapítvány” adatait a Bíróság.hu oldalon is ellenőrizheted!   [caption id="attachment_549" align="aligncenter" width="411"]Élet az Életben Alapítvány Élet az Életben Alapítvány[/caption]  

Bencsura Zoltán a tv2 Napló című műsorában

   

Bencsura Zoltán I Bencsura Zoltán támogatása I Bencsura Zoltán támogatás

Bűvészműsor

 

Ajánlatkérés