Szép Bence életrajz

Szép Bence humorista-rendelés

Nem untatnálak hosszan változatos életem minden vicces, küzdelmes vagy izgalmas fejezetével, mert szerintem Te elsősorban a humorista-bűvész pályámra vagy kíváncsi. 

Színpadi szerepléseim szokásosan óvodai-iskolai ünnepségeken indultak, szavalóversenyeken folytatódtak és az iskolai-amatőr színjátszás felé orientálódtak (Vasvári Játékszín, Sitkei Színkör - Soltis Lajos Színház, Ferrum Színpad). 

1996-ban a szombathelyi Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskolán megalapítottuk a paThalia Társulatot (későbbi nevén paThalia Társulat Alternatív Színházat), nyertünk egy sereg díjat különböző fesztiválokon, aztán a társulat mellett dolgoztam többek közt a szombathelyi Mesebolt Bábszínházzal, Jordán Tamás Karneválszínházával, az egri Harlekin Bábszínházzal. A paThalia Társulat keretei közt elindult a Kabaré Kommandó (2005), amelyben főleg Pölös Jánossal dolgozom, az indulás óta évente tartunk bemutatókat a kecskeméti Katona József Színházban (2020-ban a koronavírus miatt sajnos meg kellett szakítanunk az évenkénti bemutatók hagyományát). 

Szép Bence

Ürmös Zsolt (a Rádiókabaré, a Bagi-Nacsa, Fábry - és még felsorolni is lehetetlen, mennyi humoros műsor, újság stb. kiemelkedő humoristája) hívott el 2008-ban a Mikroszkóp Színpad egyik stand up comedy műsorának válogatójára. Az itt összeverődött humoristák (pl.: Aradi Tibor, Varga Ferenc József, Erdei Sándor (Rokker Zsoltti) 2011-ben megalapították a Beee Színpadot, amely hamarosan Stand Up Brigád humortársulatként folytatta pályafutását.
A humortársulat székhelye sokáig a budapesti Cotton Clubban, majd a Bethlen Téri Színházban volt.

Szép Bence stand up comedy humorista


Humoristaként az első televíziós fellépésem a Magyar Televízióhoz kapcsolódik: a "Mondom a magamét" című műsorban (2009) szerepeltem először, ebben a műsorban több ismert kolléga is közreműködött - Kormos Anett, aki fellépőként állt a kamerák elé, ezután a műsor után szerződtette le a Dumaszínház, mint első női stand up-ost. (Anettet, akit generációja egyik legtehetségesebb tollú írójának gondolok, még a főiskoláról ismerem, de az egy másik történet...) 

Azóta rendszeresen fellépek a Rádiókabaréban, az ATV Dumakabaré című műsorában, de időnként felbukkanok a tv2-n, az RTL Klubon és a Magyar Televízióban is. 

Bűvészként a "pályát" elég későn kezdtem: 28 évesen... A vicces bűvészműsorok, vagyis a comedy magic felé orientálódtam, majd összeállítottam a máig legsikeresebb műsoromat (A Világ Legügyetlenebb, de Legviccesebb Bűvésze), amellyel bejártam egész Magyarországot és a Kárpát-medence magyarok lakta területeit, továbbá számtalan európai, óceánokon túli műsort is csináltam. (A teljesség igénye nélkül, a környező országok mellett felléptem Los Angelesben, Bostonban, Londonban, Rómában, Lisszabonban, Varsóban, Malmöben stb.) 

2006-ban Las Vegasban, 2008-ban Chicagóban tanultam bűvészetet és színpadi show-készítést többek közt a Disney szakembereitől. Forgattam kandi kamerákat, rádióállomások részére készített telefonos beugratásokat és rádiós műsorvezetőként is dolgoztam évekig.

2011 óta rendszeresen fellépek a Böjte Csaba atya által alapított Dévai Szent Ferenc Alapítvány intézményeiben, táboraiban.

Szép Bence humorista


Évente többször is fellépek külföldön - mind stand up comedy, mind bűvész előadóként. Legutóbb (2024-ben) Skandináviában voltam, előtte meg Varsóban, Lisszabonban, Aucklandben és Wellingtonban (Új-Zéland) jártam. 

RENDEZVÉNYRE MŰSORVEZETŐ

Számtalan országos és nemzetközi hírű rendezvénynek, fesztiválnak voltam már a műsorvezetője, moderátora (Coca-Cola Beach House, BabaMama Expó, Konyha Kiállítás stb., de vezettem már műsort például a Miniszterelnökségnek, minisztériumoknak, vagy a Rádiókabarénak is).

Szép Bence főzőshow műsorvezető

Főzőműsor műsorvezetője is gyakran vagyok

Forgatókönyvíró

Számtalan kisebb-nagyobb filmes-videós projekt forgatókönyvét is írtam már - számtalan kabaréjelenet mellett, amelyeket a Rádiókabaré vagy a Dumakabaré adásaiban lehetett hallani-látni. 

Mitől vagyok más, mint a többi humorista-bűvész? 

Nem vagyok trágár, obszcén a műsorokban, a politikához nem értek és nem is érdekel.

Például attól, hogy személyre, cégre, rendezvényre írt műsorokat készítek! 

SZÜLETÉSNAPRA EGYEDI AJÁNDÉK

Az ünnepeltről írt, az életét fényképes vetítéssel vagy okostelefonos interakcióval bemutató műsor a születésnapos életének legizgalmasabb, legemlékezetesebb pillanatait mutatja be rengeteg humorral. 

Bővebben ide klikkelve olvashatsz róla:

Születésnapra meglepetés ajándék

KÜLÖNLEGES MEGLEPETÉS ESKÜVŐRE

A fiatal pár életének legszebb napján a feleség és a férj eddigi közös életének bemutatása - rendkívül sok poénnal, sztorikkal és meglepetésekkel!

Kabaré előadásokban is szerepelek többek közt Beleznay Endre, Maksa Zoltán, Köllő Babett, Éles István társaságában:

Egy bolond négyet csinál


Vigyázz, kész, KABARÉ


A hallgatás ÁFA


Harmadik Típusú Tréfálkozások


Szép Bence

HOBBI 

Semmi különös, teljesen átlagos szabadidős tevékenységeim vannak: sport (futás - kedvenc táv a félmaraton, kerékpározás, úszás - amikor épp' a rossz technikám miatt nem néznek fuldoklónak és nem akarnak kimenteni a vízből...), természetjárás, főzés, házimunka (hogy valami meghökkentő is legyen a felsorolásban), kisfilmek készítése.

Új-Zélandon forgatott web-sorozatomról itt nézheted meg az összes videót:

Új-Zélandi útifilm

 

Ajánlatkérés