Sétatörténelem - augusztus 20


A történelem szakos humoristák vendégszereplésével készült sorozatban Aranyosi Pétert váltottam.

Szép Bence humorista Bagi Iván a Sétaforradalom c. film forgatásán

Humoros történelmi sétákról szóló sorozatot indított Bagi Iván. A Karinthy-gyűrűs humorista, a nagysikerű Sétaforradalom című kisfilm után, ahol Aranyosi Péterrel, a Showder Klub kiváló stand up comedy előadójával karöltve látogatott el a március 15-i forradalom ikonikus helyszíneire, ezúttal az augusztus 20-i állami ünnepünket dolgozta fel, a fiatal korosztálynak szánt, rövid történelmi kisfilm formájában.

Szép Bence

A népszerű parodista partnerének ezúttal is egy történelem szakon végzett humoristát kértek fel, így esett rám a választás. A filmben Magyarország létrejöttéről és első királyunk emlékéről beszélgettünk, Szent István királyunk ünnepének kultikus helyszínein sétálva.

Szép Bence humorista Bagi Iván parodista

A videóból többek közt az is kiderül, hogy Koppány meg volt-e keresztelve? István tényleg a pápától kapta-e a koronát? És, hogy augusztus 20-án volt-e az államalapítás?

Szép Bence stand up comedy humorista és Bagi Iván Parodista

Bagi Iván elmondta, a Sétatörténelem speciális műsor formátuma, a nagy történelmi eseményeink bemutatásán keresztül, nemzeti értékeinket kívánja a virtuális térben hitelesen megjeleníteni a legfiatalabb korosztály számára. A humoros összefoglaló egyszerre árnyalja a korabeli események mai emlékezetét és szórakoztatja a jól tájékozottakat is. Erőfeszítéseiket jól jelzi, hogy a március 15-i forradalmat feldolgozó Sétaforradalom műsorát követően, rengeteg pozitív megerősítést érkezett az iskolák és a szülők részéről az ország különböző pontjairól. Bízik benne, hogy az augusztus 20-i Sétatörténelem műsorát is hasonlóan pozitív fogadtatás kíséri majd.

Szép Bence humorista, Bagi Iván parodista, Duhonyi József producer

Bagi Iván parodista, Duhonyi József producer és Szép Bence stand up comedy humorista

A humorista ezt nyilatkozta a Sétatörténelem felvételeiről:

Remekül éreztem magam a forgatáson, sokat nevettünk Bencével és a stábbal. Remélem, hogy ezzel a fiatalos, laza kisfilmmel sokkal közelebb tudjuk hozni a diákoknak a magyar történelmet. El kell, hogy áruljam, diákként nekem is rosszul ment a történelem. Ha ilyen vicces kisfilmekből tanulhattam volna, talán nem buktam volna meg – mesélte nevetve a humorista. – Egyébként a március 15-i forradalmat feldolgozó műsorunkat követően, rengeteg pozitív megerősítés érkezett hozzánk az ország különböző pontjairól. Például tanárok is jelezték, hogy a történelem órákon szívesen fogják majd használni filmünket. Nagyon örülnék neki, ha az államalapításról szóló epizód is hasonlóan népszerű lenne – zárta gondolatait Iván.

A cikkben szereplő fotókat Csüllög Ateh Eszter készítette.

HUMORISTA FELLÉPŐK

Stand Up Comedy előadók megrendelése

Aranyosi Péter, Kőhalmi Zoltán, Badár Sándor, Badár Tamás, Beleznay Endre, Lorán Barnabás Trabarna, Rekop György, Bruti, Somogyi András, Nádas György, Maksa Zoltán, Szikra László, Bach Szilvia, Ricsifiú, az Aradi-Varga páros... és még sok-sok kiváló parodista, humorista a Showder Klubból és a Rádiókabaréból - akár pénz-visszafizetési garanciával!

Gyerekműsor

Műsor céges rendezvényre

Bűvészműsor

Humorista

Műsorrendelés

Humoristák

Bűvészműsor céges vagy családi rendezvényre, falunapra, városnapra, nyugdíjas-találkozóra, iskolai rendezvényre, disznóvágásra, űrállomás-átadó népünnepélyre!

Gyerekműsorok

Rendezvényre humorista, bűvész vagy mulatós produkciót itt tudsz villámgyorsan rendelni:

 

Ajánlatkérés