Humoristák, bűvészek nagy bajban


A humoristák és bűvészek számára is rossz hír, nemcsak a vendéglátósoknak: marad a kijárási tilalom és a vészhelyzet.

Stand Up Comedy humoristák, bűvészek, zenészek, artisták, színészek, bábművészek... Az a rossz hírem van, hogy addig senki nem tud közönség elé állni - hacsak egy kaszinó le nem szerződteti, mert a vészhelyzet ellenére a kaszinók tárt karokkal várják a látogatókat... Ki érti ezt?!?!

Március 1-ig fenntartja a járványügyi védelmi intézkedéseket a kormány – jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón. A miniszter szerint kérni fogják az Országgyűlést, hogy a parlament hosszabbítsa meg a járványügyi veszélyhelyzetet. A védelmi intézkedések fenntartását február második felében felülvizsgálják. Két esetben lehet akkor enyhítés: ha jelentősen csökken a fertőzöttek száma, illetve, ha van elég vakcina.

A miniszter azt mondta, hogy a novemberben hatályba lépett intézkedésekkel sikerült megfékezni és kordában tartani a járvány terjedését, de oltás hiányában bármilyen enyhítés romláshoz vezethetne. "Tudjuk, hogy nehézségekkel jár a szabályok betartása, de köszönettel tartozunk azért, hogy a magyar állampolgárok nagy többsége betartotta a szabályokat – mondta, majd megköszönte az ápolók, orvosok, szociális ellátóintézményekben dolgozók munkáját.

Gulyás azt mondta, a kormány "pontosan látja, melyek azok a területek, ahol ez nagy gondot okoz", elsősorban a szolgáltatóipar, azon belül is a vendéglátás. Tárgyaltak a magyar vendéglátók érdekképviseleti szerveivel, és azt mondta, hogy a közigazgatási hivatalok mindent meg fognak tenni a bértámogatások kifizetésének felgyorsításáért.

"Amikor lazítás lesz, akkor először a vendéglátóhelyeket fogjuk kinyitni" - mondta Gulyás.

 

Ajánlatkérés