Kabaré Maraton 2015


Kabaré Maraton Műsor Március 29-én ünnepeljük a magyar irodalom és a humor egyik legjelentősebb alakjának, Rejtő Jenőnek a születésnapját, amelyről a Stand Up Brigád humortársulat a Bethlen Téri Színházzal közösen, évről évre igyekszik egy-egy emlékezetes színházi/kulturális eseménnyel megemlékezni. Humoristák, stand up comedy fellépők 24 órás műsorfolyammal állítanak emléket a tragikus sorsú írónak.

Rejtő Jenő életrajza

Az első Kabaré Maraton

2013 márciusában, 80 év szünet után, a Bethlen Téri Színház és a Stand Up Brigád „Bethlen Téri Kabaré” című bemutatójával visszatért a pesti kabaré a Bethlen Téri Színház falai közé. Ebből az alkalomból a Stand Up Brigád humortársulat és a Bethlen Téri Színház 2014. március 29-én és 30-án egy 24 órás kabaré maratonnal állított emléket hazánk egyik legolvasottabb írójának, Rejtő Jenőnek, aki a közismert légiós és western regényei mellett számos színdarabot, librettót és kabarétréfát is jegyzett.  

Kabaré Maraton 2015-ben is

A Stand Up Brigád és a Bethlen Téri Színház – immár második alkalommal - 2015. március 28-án este 7 órától egy 24 órás kabaré maratonnal állít emléket, a 110 éve született kiváló szerzőnek. A Kabaré Maraton keretében a Bethlen Téri Színházban idén is 24 órán keresztül kabaréjelenetekkel, tréfákkal, zenés paródiákkal idézik meg a pesti kabaré aranykorát, de a műsorban hangsúlyos helyet kap a humor napjainkban legnépszerűbb ága, a stand up comedy is. Olyan maratoni kabaré műsort, ahol a pesti humor valamennyi ága és műfaja képviselteti magát, tudomásunk szerint eddig a Bethlen Téri Színházon kívül még nem szerveztek sehol. Ebből a szempontból is egy úttörő kezdeményezés kerül megrendezésre. A Kabarémaraton időpontja: 2015. március 28. (szombat) 19 órától 2015. március 29. (vasárnap) 20 óráig. A Kabaré Maraton 24 órás időtartama alatt maximum 10 perces szünetekkel váltják egymást az 50 perces kabaré és humor produkciók a színpadon. A Kabaré Maraton fellépői: A fellépőink között, megtalálhatóak többek között a Showder Klub, a Comedy Central, és a Rádiókabaré ismert előadói valamint fiatal, feltörekvő humortitánok: Aradi Tibor (Showder Klub) Beleznay Endre (színész-humorista, álriporter) Erdei Sándor (Rokker Zsolti) Éles István (Rádiókabaré) Fülöp Viktor (Rádiókabaré) Gombos Szabolcs (Comedy Central) Gombos Tibor (Comedy Central) Kövesdi Miklós Gábor (Rádiókabaré) Lorán Barnabás TRABARNA (Showder Klub) Polgár Peti (Morning Show) Rekop György (Showder Klub) Somogyi András (Showder Klub) Szép Bence (Rádiókabaré) Szikra László (Rádiókabaré) Ürmös Zsolt (Rádiókabaré) Varga Ferenc József (Showder Klub) A felsoroltakon kívül körülbelül 10-15 amatőr, feltörekvő humoristának is lehetőséget biztosítunk az önálló produkciókra a maraton humorista tehetségkutató / open mic részében.

Kabaré Maraton 2015

Tervezett kabaré és stand-up comedy műsorok: Bethlen Téri Kabaré – stand up és sketch comedy est Mert hülye azért vagyok! – Varga Ferenc József és Aradi Tibor kabaré estje GEGmenők – stand up comedy Nincs kettő agy nélkül – Rekop György és Lorán Barnabás Trabarna estje Egy bolond négyet csinál – ponyvakabaré Rádiókabarés humoróra – válogatás a Rádiókabaré 2014-es jeleneteiből OPEN MIC – „Tied a mikrofon!” stand up tehetségkutató Kölyök OPEN MIC – stand up tehetségkutató középiskolásoknak Szikra László 8 órás stand up comedy rekord döntése Az aktuális, részletes programért klikkelj ide:

Kabaré maraton 2015 program

 

Ajánlatkérés