Kovács András Péter


Kovács András Péter stand up comedy humorista az egyik nagy kedvencem, megjelent vele egy interjú, amit minden rajongónak kötelező megnéznie!

Kovaács András Péter humorista

Kovács András Péter stand up comedy humorista a Magyar Televízióban beszélt az életéről, a humorról, az alkoholista édesapjához fűződő viszonyáról, humorista karrierjének kezdetéről - és még sok egyéb érdekességről. A beszélgetést lentebb tudod megnézni. 

Kovács András Péter

Kovács András Péter, vagyis, ahogy mindenki ismeri, KAP 1978. március 19-én született Budapesten. Tehetségét bizonyítja, hogy 2008-ban, 30 évesen már Karinthy-gyűrűt kapott, majd a Showder Klub országos ismertséget hozott neki, azóta is ő az egyik legnépszerűbb magyar humorista, aki kabaréjeleneteket, könyveket is ír.

Kamaszkorában egy ideig pap akart lenni. Sokan ezt a legendaépítés részének tartották, ám a humorista többször is nyilatkozott róla, a következő idézet a 777blog-ról van: "A ciszterciekhez jártam gimnáziumba és ott voltak olyan több nyelven beszélő, több diplomás fiatal szerzetesek, akik hatalmas tudással és lángoló, átragadó hittel rendelkeztek. E mellett pedig nagyon jófejek és lazák voltak. Ez egy olyan példa volt nekem, hogy ha ezt lehet így is csinálni, akkor ezt én is el tudom képzelni magamnak. Utána viszont kicsit jobban bele láttam az egyház mechanizmusaiba, ami sajnos lángoló kamaszként kiábrándított. Erre ma felnőttként azt mondanám, hogy minden nagy szervezetnek megvannak a hátrányai is. Másrészt jött a női nem, ami végleg eldöntötte a jövőmet és úgy gondoltam, hogy a családapai hivatás is van olyan nehéz, mint a szerzetesi. Azt megint csak Barsi Balázs mondta a tegnapi interjúban, hogy csak az lehet jó szerzetes, aki jó családapa is lenne, mert mindenképpen atyának kell lenned."

KAP stand up comedy humorista

Középiskolai tanulmányait tehát a József Attila Gimnáziumban és a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnáziumban végezte, 1996-ban érettségizett.

2001-ben az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán diplomázott, majd 2004-ben elvégezte a doktori programot is. Jogtörténetet és médiajogot tanított a Károli Gáspár Református Egyetemen, jogi informatikai ismereteket az ELTE Informatikai Karán, de humoristakarrierje beindulása után megvált a katedrától.

Kovács András Péter az előadói karrierjét 2003-ban kezdte tudatosan építeni, amikor a Komédium Színház társulatához szegődött, de a szervezés hiányosságai miatt a társulat hamar feloszlott. Litkai Gergely invitálására 2004-ben csatlakozott az induló Godot Dumaszínház csapatához, ebben az évben kezdte írni a Hócipő humormellékletét, a Gúnygejzírt, aminek öt éven át volt szerzője.

2006-ban megnyerte a Magyar Rádió VIII. Humorfesztiválját, azóta a Rádiókabaré állandó szereplője szerzőként és fellépőként, továbbá a szilveszteri adások műsorvezetői feladatait is sokszor látta már el.

Két évet egy reklám- és műsorgyártó cégnél dolgozott, több televíziós műsorban volt gagman.

Már pályája elején, 2008-ban Karinthy-gyűrűvel jutalmazták, melyet nem csak elismerésnek, de megelőlegezett bizalomnak és kihívásnak tekint.

Rendszeres fellépője a Showder Klub című műsornak, melynek sokáig ő volt a humorkoordinátora is.

Szőke András 2008-ban bemutatott Bakkermann című vígjátékában ő is szerepelt (több más humorista társaságában), ahol KAP egy ÁNTSZ-ellenőrt alakított.

Ugyanebben az évben jelent meg Hadházi Lászlóval, Litkai Gergellyel és Pataki Balázzsal közösen írt könyve, A Föld 99 legkevésbé ismert csodája címmel.

Az OTP Bank reklámjaiban rengeteget szerepelt, akik nem nézték a Showder Klub adásait, a reklámból bizonyára felismerték őt az utcán.

A Dumaszínházhoz tartozó humoristák közül elsőként, 2010-ben, tematikus önálló esttel jelentkezett KAP. Az Evolúció „másfél órában összegzi a földi élet több milliárd évét, és régóta megválaszolatlan kérdésekre olyan válaszokat ad, amelyek nem igazak, de viccesek”.

Szintén 2010 év végén jelent meg első regénye, a Multigáz, majd 2011-ben a regény folytatása, a Médialom.

Kovács András Péter telefonszáma2012-ben mutatta be második önálló estjét Pereputty címmel, amelyet 2015-ben Ősök és utódok címen rögzítettek. 2014-ben addigi legjobb anyagaiból KAPtár címen 47 részes Youtube-sorozatot tett közzé.

A lenti interjúban édesapjáról is vall, pedig a magánéletéről nem szokott beszélni:

Furcsa volt a viszony az édesapámhoz. Úgy hívnánk ma, hogy alkoholbetegség, ami eléggé rányomta a bélyegét 23 évig az apámmal való viszonyra. Az volt bennem, hogy minden akarok lenni, csak ez nem. A budai polgári osztálytársaimhoz képest semminek éreztem magam – mesélte gyerekkori nehézségekről – A kisebbségi érzést sikerült leküzdenem, a helyére kerültek a dolgok, nem hordozok semmiféle tüskét. Édesapám 63 éves korára bedarálta magát, és nagyon furcsa volt az, hogy ahogy eltűnt, úgy sikerült felfedeznem őt saját magamban. Felfedeztem a tükörben az ő arcvonásait, fintorait, hallottam a hangját a hangomban. Sajnáltam, hogy tragédiáknak kell, ahhoz történnie, hogy az ember azt ahonnan jött, a saját gyökereit, azt helyén tudja kezelni. Hogy ne elzárkózni próbáljon tőle, hanem befogadni, felhasználni és abból élni.

Stand Up Comedy humoristák megrendelése

Aranyosi Péter, Kőhalmi Zoltán, Badár Sándor, Beleznay Endre, Lorán Barnabás Trabarna, Rekop György, Bruti, Somogyi András, Nádas György, Maksa Zoltán, Ricsifiú, az Aradi-Varga páros... és még sok-sok kiváló parodista, humorista a Showder Klubból és a Rádiókabaréból - akár pénz-visszafizetési garanciával!

Showder Klub fellépők megrendelése

Kiss Ádám megrendelése

A Showder Klub egyik legnépszerűbb előadója.

Dombóvári István megrendelése

Nemcsak humorista, műsorvezető és a Jászkarajenői Művelődési Ház vezetője

Szomszédnéni Produkciós Iroda megrendelése

Az erdélyi humoristák, akik Karinthy-gyűrűt is nyertek

Humorista rendelés

Bűvészműsor céges vagy családi rendezvényre, falunapra, városnapra, nyugdíjas-találkozóra, iskolai rendezvényre, disznóvágásra, űrállomás-átadó népünnepélyre!

Humorista árak

Ki mennyibe kerül? Ki olcsóbb? Ki vállal szabad téren is fellépést olcsóbban? Mennyi az útiköltség?

Céges rendezvényre programok

A céges rendezvényekre változatos programok, operett és kabaréműsorok, stand up comedy humoristák, cégre szabott műsorok: céges rendezvényre műsor

Stand Up Comedy fellépők

Aranyosi Péter megrendelése céges rendezvényre vagy privát eseményekre villámgyorsan itt:

Céges rendezvényre fellépők

Cégre szabott interaktív produkciók, elégedettségi garanciával, sztárfellépőkkel és profi szervezéssel.

Interaktív műsorok

Okostelefonnal, vidámsággal, rengeteg kitűnő poénnal: településkvíz, márka-kvíz, rendkívül vicces műveltségi vetélkedő!

Műsorvezetők rendezvényre

Fellépő rendelés

Humoristák, bűvészek, operett és mulatós produkciók:

Fellépő rendelés céges rendezvényre

Céges rendezvényre is rendelhetsz fellépőket - akár garanciával is!

 

Ajánlatkérés