Meghalt Sas József humorista


A humorista 2 évvel ezelőtt agyvérzést kapott Thaiföldön, 2021 januárjának elején pedig a koronavírust is elkapta.

Sas József humorista meghalt

82 éves korában elhunyt Sas József, Jászai Mari-díjas humorista – írja a Blikk. Az atv.hu-nak Sas József családja megerősítette a hírt. Sas József vasárnap hajnalban hosszan tartó súlyos betegség következtében hunyt el. Sas Józsefet január elején szállították kórházba koronavírus miatt.

A humorista az egyik fővárosi kórházba került, amikor - minden óvintézkedés ellenére - elkapta a koronavírust. Kórházi források szerint oxigént is kapott, de nem kellett lélegeztető gépre tenni. Szerettei mindennap beszéltek vele telefonon és átadták neki, mennyien kívánnak jobbulást neki, ami nagyon jólesett a korábbi igazgatónak-humoristának. Rengetegen aggódtak érte, sokan a legrosszabbtól tartottak az egészségi állapota miatt, hiszen korábban agyvérzés miatt sokáig volt kórházban.

A humorista 2019 januárjában kétoldali agyvérzést kapott a thaiföldi nyaralásuk alatt. Először a phuketi kórházban ápolták, majd március elején hozták haza. Először a János kórházban kezelték, később pedig egy rehabilitációs központba szállították. Agyvérzése után sokáig volt kórházban, de jó ideje már otthon lábadozott.

Sas József 1957-ben végezte el Rózsahegyi Kálmán színiiskoláját, majd a győri Kisfaludy Színházhoz szerződött. 1958-tól tagja volt a Békés Megyei Jókai Színháznak, 1959-től a Pécsi Nemzeti Színháznak, 1960-tól A Magyar Néphadsereg Művészegyüttesének, 1966-tól pedig a kecskeméti Katona József Színháznak. 1973-ban lett a Mikroszkóp Színpad művésze, melynek 1985–2010 között igazgatója is volt. 2010 után magánszínházat működtetett a Fészek Művészklubban. A rádió- és tv-kabarék állandó közreműködője volt, számos nagylemeze jelent meg, több önálló estet írt és adott elő.

A Mikroszkóp Színpadon én pont akkor kezdtem fellépni, amikor őt leváltották az igazgatói székből, de az ő ötletére kezdte megszervezni a "Gegmenők" című produkciót Ürmös Zsolt és Varga Ferenc József. A "Gegmenők" csapata alkotta a mai Stand Up Brigád humortársulat magját. A Gegmenőket, majd a további kabarékat, amelyekben szerepeltem a Vidám Színpadon, megnézte és meleg szavakkal mondott értő kritikát a produkciómról. 

Nyugodjék békében! 

 

Ajánlatkérés