Dévai gyerekek lufis játékok

Az Animus Egyesület és a ComMedias Egyesület hosszú évek óta részt vesz a Dévai Szent Ferenc Alapítvány gondjaira bízott gyerekek programjainak szervezésében. Az alapítvány illetve az alapítványt segítő civil szervezetek az árva, félárva, vagy szociálisan nehéz helyzetben lévő gyerekek mindennapjait igyekeznek gondtalanná, teljes értékűvé tenni.

Gyerekműsor

2017 júliusában új gyerekműsort szerveztünk a gyerekeknek, akik a korábbi találkozásaink miatt már régi ismerősként üdvözöltek bennünket és nagyon jól szórakoztak az új műsoron.

Böjte Csaba

Ismerjük meg a gyerekek jótevőjét, aki életre hívta a Dévai Szent Ferenc Alapítványt.

Böjte Csaba (Kolozsvár, 1959. január 24. –) ferences rendi szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója. Az általa létrehozott gyermekmentő szervezet célja az Erdélyben sanyarú körülmények között, sokszor az éhhalál szélén tengődő gyermekek felkarolása.

Böjte Csaba

A Szent Ferenc Alapítványt az erdélyi ferences szerzetesek hozták létre 1993 tavaszán. Célja segíteni a bajban, nehéz helyzetben lévő legkisebbeket. A Dévai Szent Ferenc Alapítvány Csaba testvér alapításával 2002-ben jött létre, elsősorban az erdélyi ferencesek által fenntartott gyermekvédelmi intézmények, iskolák, óvodák támogatására. Céljaik között szerepel többek között:

  • a gyermekek érdekeinek képviselete, szellemi és szociális fejlődésük elősegítése, szociális védelme
  • az alapítvány segítséget kíván nyújtani a hátrányos helyzetű gyermekek ellátásában, a beiskoláztatásában, a pályaválasztásban, szakmai képzésben, számukra munkahelyek létrehozásában, kialakításában
  • a gyermekek hagyományőrző tevékenységének, nevelésének elősegítése, támogatása
    ennek során a nemzetközi kapcsolatok kiépítése és ápolása
  • a nemzeti kulturális értékek megismertetése nemzetközi szinten
    magyarországi és nemzetközi táborok szervezése, ezen táborokon való részvétel finanszírozása.

“Nagy-nagy hálával mondok köszönetet mindazoknak, akik céljaink valóra váltásánál szerepet, feladatot vállaltak és vállalnak. Imádságos szeretettel gondolok azokra, akik életükből éveket, vagy csak néhány napot áldoztak arra, hogy együtt építhessük Isten országát.”
Csaba testvér

Böjte Csaba aktuális közéleti kérdésekben is megnyilvánul. Véleménye a vallásos, Istenfélő embereknek fontos iránymutatás.

Böjte Csaba véleménye a menekültekről
„Én nem a bevándorlóktól féltem Európát, hanem a lagymatag keresztényektől. Az a természet rendje, hogy az a népcsoport, amely vegetál, amely nem alkalmas rá, hogy az életet továbbvigye, elsorvad, kihal, lehúzzák a lefolyón, és a helyüket elfoglalják azok a népek, amelyekben van életerő, lendület, bátorság. Teherbe ejtik feleségüket, csobogó élet veszi őket körül. A mai Európa langyos állóvíz, ahol sok ember egyik legfőbb gondja a fogyókúra, az alakformálás és értéktelen, csillogó kacatok gyűjtése, a testet, lelket megrontó élvezetek utáni hajsza. A Jóisten, úgy látom, a migrációs kérdéssel egy jó nagy fakanalat ragadott, és elkezdte kavarni ezt a hatalmas fazekat.

Isten azt szeretné, hogy térjünk észhez, térjünk meg, különben elveszünk. Ne magunkra aggatott címkékkel jelezzük, miben hiszünk, hanem legyen gerincünk, jól definiált értékeink, amelyekhez tartjuk magunkat.
Ne nyafogjunk, hogy de nehéz a feladat, hanem küzdjünk. A focicsapat sem siránkozhat, ha erős az ellenfél, hogy jaj, összeesküdtek ellenünk, tervet eszeltek ki, hogyan győzzenek le bennünket! Küzdeniük kell, megfogalmazni saját elméletüket, hogyan nyerhetik meg a meccset!
Az most a kérdés, káoszba süllyedt harmadik világ lesz-e Európából, vagy a tolerancia, a becsületes munka, a párbeszéd útján mi leszünk képesek segítő kezet nyújtani, hogy mindenütt megteremtődjön egy rendezett, békés világ.
Nem lehet folyamatosan félrevert harangok zajában élni, ezért nyugtassuk meg magunkat, s arra összpontosítsuk erőinket, ami a feladatunk. Jókedvvel, örömmel, gyermekekkel töltsük meg a Kárpát-medencét, mert az ország mindig azé lesz, aki élettel, gyermekkel tölti meg.
Ha nem lesz gyermek, a légüres teret a máshonnan jövő emberek töltik be. A demográfiai kérdés az egyik legfontosabb a Kárpát-medencében. Ha ezt nem tudja népünk megoldani, legördül számunkra a függöny.”

Böjte Csaba

Bűvészműsor