Rekop György kábítószer ügye: felmentették


A bulvársajtó azóta sem kért bocsánatot a "Nagy mennyiségű kábítószert találtak Rekop György lakásán" szalagcímekért...

Rekop György kábítószer

Ahogy a Rekop György kábítószer birtoklása című cikkben is írtam, Rekop György humorista a barátom. Rekop Gyurit 2020 őszén méltatlanul meghurcolták és komoly erkölcsi-anyagi károkat okoztak neki, de ez ma senkit nem érdekel. Senki nem kárpótolja azt a humoristát, aki a koronavírus miatt így is elesett a bevételeitől. 

Se egy bocsánatkérés, se egy elnézést, se egy helyreigazítás. Az történt ugyanis, hogy 

Rekop György minden vád alól fel lett mentve, nem folyik ellene már rendőrségi eljárás. 

Ha nem hallottál a dologról, akkor röviden a lényeg: 2020 őszén marihuánát találtak az erkélyén a rendőrök. Valaki  leadta a drótot a rendőrség akciójáról egy újságírónak, a bulvárlap névvel, szinte pontos lakcímmel megírta a történetet. Gyilkosoknak, gyermek-molesztálóknak nem szokták kiírni a teljes nevét a hírekben, itt meg már azt is tudjuk, melyik utcában, a második emeleten lakik a humorista a barátnőjével. 

A szennylapok öles betűkkel hirdették: "Nagy mennyiségű kábítószert találtak Rekop György lakásán". 

A lapoknak egy szomszéd számolt be a történtekről. „Az az igazság, hogy jó ideje lehetett érezni a lépcsőházban a jellegzetes fűszagot, esténként pedig az erkélyajtón is betódult a füstje. Meglepett, amikor megtudtam, hogy éppen ez a humorista srác volt az. Nem gondoltam, hogy egy ismert ember ennyire nyíltan tolná, de hát ezek szerint mégis” –nyilatkozta a szomszéd.

Rekop György kábítószer

Röviden a lényeg: a bulvárlapok címlapjain szereplő "nagy mennyiségű kábítószer" valójában "kábítószergyanús növényi származék, valamint két kábítószergyanús növény". 

A helyzet tehát az, hogy amit a bulvárlapok leírtak, nem teljesen fedi a valóságot. Ahogy Gyuri is nyilatkozta: "egy pár füves cigiről van szó, csekély mennyiségről, alkalmi fogyasztásról." 

Rekop Gyuri azt tette még hozzá: "...vannak jóakaróim, akik felnyomtak, és most úgy állít be a sajtó, mintha én lennék a kispesti Pablo Escobar. Vicc, hogy a XXI. század Európai Uniójában ez még téma.”

A humorista szerint röhejes, hogy a XXI. század Európai Uniójában pár füves cigiről kell beszélni. 

A jelenlegi drogszabályozás szerint, ha Rekop Gyurinál és a barátnőjénél csak csekély mennyiséget találtak, és korábban nem vettek részt elterelésen, valamint beismerték tettüket, akkor drogprevencióra mehetnek bíróság helyett. Ellenben, ha a lefoglalt fű tiszta THC-tartalma több mint hat gramm, mindenképp le kell folytatni az eljárást, aminek a vége akár ötéves büntetés is lehet.

ÖT ÉVES BÜNTETÉS marihuána, gyengébbek kedvéért: füves cigi miatt. Ha ez így van, az Adrián kokaint szívó, prostituáltakkal hetyegő korrupt "úriemberek"-nek már rég a 150 éves börtönbüntetésüket kellene tölteniük Szegeden a Csillagban. 

Rekop György megrendelése

Rekop György műsorrendelés

Természetesen Rekop György fellépéseket is vállal! Rendeld meg Te is a Showder Klub és a Comedy Central nagydumás humorista fellépőjét! 

Műsorrendelés több fellépővel:

Stand Up Comedy humoristák megrendelése

Aranyosi Péter, Kőhalmi Zoltán, Badár Sándor, Beleznay Endre, Lorán Barnabás Trabarna, Bruti, Somogyi András, Nádas György, Maksa Zoltán, Ricsifiú, az Aradi-Varga páros... és még sok-sok kiváló parodista, humorista a Showder Klubból és a Rádiókabaréból - akár pénz-visszafizetési garanciával!

Showder Klub fellépők megrendelése

 

Ajánlatkérés