75 éves az egyik legismertebb humorista


Az amerikai humorista, aki nemcsak meghódította Hollywood-ot, íróként és zenészként is megkapta a legrangosabb díjakat. 2013-ban életmű Oscar-díjat is nyert a ma 75 éves Steve Martin.

Stand Up Comedy humorista Steve Martin

Steve Martin humorista-színész Waco-ban született, Texas államban 1945. augusztus 14-én. Az 1960-as évek elején íróként kezdett dolgozni különböző tv-társaságok számára. Hatalmas sikereket aratott, egyik műsoráért megkapta az Emmy-díjat is. Az évtized vége felé már egyre gyakrabban lépett fel tévé-show-kban. A The Tonight Show-ban is számtalanszor szerepelt, majd az itt szerzett népszerűséget kihasználva országos turnéra indult, és sok-sok ezer nézőt nyűgözött le a poénjaival. Első két lemezéért Grammy-díjat kapott. A hetvenes évek végén fordult érdeklődése a játékfilmek felé, íróként és színészként is számtalan filmet jegyzett azóta. Elnyerte a New York-i filmkritikusok díját, és komoly sikert aratott a Cyrano feldolgozásával, a Roxanne-nal. A film, amelynek ő volt a forgatókönyvírója is, megkapta a legjobb forgatókönyv díját és a Los Angeles-i filmkritikusok neki ítéltek a legjobb férfi főszereplőnek járó kitüntetést is. Színdarabjait számos színház tűzi műsorára Amerika-szerte. Karrierje során ötször jelölték Golden Globe-díjra.

Steve Martin humorista

Ha Steve Martin megjelent az NBC csatorna Saturday Night Live című műsorában, a  humorista miatt a nézettség egymillió nézővel ugrott meg. Saját bevallása szerint a színpadon nem saját személyiségét láthatták, mert ő alapvetően szégyenlős és zavarba jön a túlzott figyelemtől, ezért kollégáitól eltérően nem ösztönösen komédiázott, hanem gondosan megtervezve rakta össze estjeit. Csaknem két évtizeden át maradt az egyik legnagyobb stand-up comedy előadó, rocksztárokat megszégyenítő, hatalmas rajongótábora kívülről tudta műsorát és hűségesen követték minden fellépésére.

Számtalan kiszólásából lett köznyelvi fordulat, és kevesen tudják, hogy ő terjesztette el a két kézzel a levegőben mutatott idézőjelet.

Sikereinek csúcsán, a hetvenes évek végén nyergelt át a filmekre. Olyan filmek köthetők a nevéhez, mint A pacák, a Tágra zárt szemek, a Halott férfi nem hord zakót, a Mindenem a tied, A Riviéra vadorzói, a Roxanne vagy Az örömapa I. és II. A rózsaszín párduc és folytatása 2006-ban és 2009-ben nevettette meg a nézőket. 

2005-ben megkapta a legjobb amerikai humoristának járó Mark Twain-díjat, 2009-ben a Kennedy Center egyik életműdíjasa lett. Martin 2001-ben egyedül, majd 2010-ben Alec Baldwinnal közösen vezette a 82. Oscar-gálát. Őt magát egyetlen alkalommal sem jelölték Oscar-díjra. 2013-ban életmű Oscar-díjjal jutalmazták filmes pályafutását.

Humorista Steve

Ismert és elismert bendzsójátékos, aki számos nagysággal zenélt együtt, és két bendzsóalbuma kapott Grammy-díjat. A stand-up számaiból összeállított A Wild and Crazy Guy kétszeres platinalemez lett, a Billboard 200-as poplistáján a második helyig tornázta fel magát.

A színészet mellett színdarabokat is ír, műveit Amerika-szerte számos színház tűzte műsorára. Több írását közölte a tekintélyes The New Yorker magazin, két regény is kikerült a tolla alól. Born Standing Up címmel önéletrajzát is megírta, a kritikusok a viccesnek, megindítónak és őszintének nevezett könyvét 2007 egyik legjelentősebb szépirodalmi alkotásának nevezték.

1986 és 1994 között nős volt, felesége Victoria Tennant színésznő volt. 2007. július végén feleségül vette 26 évvel fiatalabb barátnőjét, Anne Stringfieldet. A világhírű humorista 2012 decemberében, 67 éves korában lett először édesapa. A kislány születését három hónapon keresztül sikeresen titokban tartották, a jövevény érkezésének hírét csak 2013. február 13-án írták meg a vezető amerikai és brit lapok.

Aktív életet él, jelenleg is turnézik, valamint Harry Bliss nevű barátjával karikatúrákat készítenek. 

Humorista karikatúra

Női humoristák a Showder Klubban


Stand Up Comedy humoristák megrendelése

Aranyosi Péter, Kőhalmi Zoltán, Badár Sándor, Beleznay Endre, Lorán Barnabás Trabarna, Rekop György, Bruti, Somogyi András, Nádas György, Maksa Zoltán, Ricsifiú, az Aradi-Varga páros... és még sok-sok kiváló parodista, humorista a Showder Klubból és a Rádiókabaréból - akár pénz-visszafizetési garanciával!

Humoristák megrendelése

Bűvészműsor céges vagy családi rendezvényre, falunapra, városnapra, nyugdíjas-találkozóra, iskolai rendezvényre, disznóvágásra, űrállomás-átadó népünnepélyre!

Stand Up Comedy fellépők

Aranyosi Péter megrendelése céges rendezvényre vagy privát eseményekre villámgyorsan itt:

Aranyosi Péter telefonszáma

Aranyosi Péter az egyik legnépszerűbb humorista! Elérhetősége itt:

Aranyosi Péter elérhetősége

Céges rendezvényre fellépők

Cégre szabott interaktív produkciók, elégedettségi garanciával, sztárfellépőkkel és profi szervezéssel.

Interaktív műsorok

Okostelefonnal, vidámsággal, rengeteg kitűnő poénnal: településkvíz, márka-kvíz, rendkívül vicces műveltségi vetélkedő!

Humorista árak

Ki mennyibe kerül? Ki olcsóbb? Ki vállal szabad téren is fellépést olcsóbban? Mennyi az útiköltség?

Falunapra fellépők

Falunapra sok fellépő nem vállal műsort - de itt villámgyorsan megtudhatod, hogy kik azok, akik igen:

Falunapra műsor

Mulatós és operett produkciók is, nemcsak humoristák, bűvészek!

Mobiltelefonos produkció

Ha a közönség folyton a telefonját nyomkodja műsor közben - itt a megoldás! A mobiltelefonos műsor!

A nagy sikerű bűvészműsor, az Illúzió mesterei 2020-ban is folytatódik! Nézd meg itt, hogy kik lesznek a bűvészshow fellépő bűvészei:

Céges rendezvényre programok

A céges rendezvényekre változatos programok, operett és kabaréműsorok, stand up comedy humoristák, cégre szabott műsorok: céges rendezvényre műsor

Jótékonysági rendezvényre fellépők

Kiemelt médiafigyelmet kapó jótékonysági rendezvényekre (pl. Böjte Csaba a Papp László Budapest Sportarénában, Ökumenikus Segélyszervezet nagyrendezvényei) humoristák, bűvészek, stand up comedy előadók is felkérhetőek.

Figyelem: óvodai-iskolai jótékonysági bálokra, kisebb rendezvényekre az ismert fellépőknek nincs kapacitása ingyen fellépést vállalni!

Karinthy-gyűrűs humoristák listája

Kőhalmi Zoltán elérhetősége

Humoros főzőműsorok

Humoristák és séfek a színpadon - szem nem marad szárazon, gyomor nem marad üresen! Kérj villámgyors ajánlatot most!

Műsorvezetők céges rendezvényre

Fellépő rendelés

Humoristák, bűvészek, operett és mulatós produkciók:

Fellépő rendelés céges rendezvényre

Céges rendezvényre is rendelhetsz fellépőket - akár garanciával is!

 

Ajánlatkérés