Pálinkafőzés házilag - mire figyeljünk közben


Összegyűjtöttem a pálinkafőzés alapvető szabályait. A humorosnak szánt összeállítás a III. Birkás Pálinkafesztivál tiszteletére készült.

Pálinkafőzés házilag - szabályok

  Pálinkafőzés házilag

A pálinkát főzzük jó magyar gyümölcsből – meg minden másból, amitől jobb lesz a cefre.

Az alapanyag, vagyis a gyümölcsök összegyűjtése közben a termőterülettől tartsuk távol a nemzetközi lekvár-maffia mindenre elszánt ügynökeit, vagyis a fejkendős nagymamákat.

Mielőtt a kiskertünkben gyümölcsöt szednénk, feltétlenül igyunk meg néhány decit a tavalyi pálinkából, mert pálinkagőzös leheletünk távol tartja a kellemetlen rovarokat és asszonyokat.

Vigyázzunk, a gyümölcsszedéskor a védőitalként elfogyasztott tavalyi pálinka és a tűző nap hatására a következő hallucinogén kényszerképzetek léphetnek fel:

- Ellenállhatatlan vágy szexuális kapcsolat létesítésére szomszédasszonyunkkal – akihez minden más esetben még vegyvédelmi ruhában sem nyúlnánk hozzá

- Sláger Tibó életművének artikulálatlan éneklése – ettől súlyosan depressziós lehet a kutyánk

Legyünk óvatosak, mert önbizalmunk erősödésével egyenesen arányosan nő a Simson motorkerékpárral bemutatott akrobatikus mutatványok után kórházban töltött napok száma.

Bármennyit is iszunk, sose szedjünk földön fekve gyümölcsöt, mert kiszolgáltatottak leszünk a fűkaszás közmunkásokkal szemben, ráadásul a kapirgáló tyúkok is pofán-foshatnak.

A gyümölcsfáról soha ne verjük le bottal a gyümölcsöket, mert 8 napon túl gyógyuló sérüléseket okozhatunk segítőinknek.

A pálinka alapanyagának begyűjtéséhez mindig vegyük igénybe egy férfi családtag segítségét – mert ha szerencsénk van, ő nem lesz annyira részeg, mint mi, és haza tud tolni bennünket talicskával.

A pálinkát fogyasszuk mindig kulturáltan! Lassan kortyolva, élvezettel igyuk – ha nem megy, gyakoroljunk egész este!

Ha mégsem voltunk elég elővigyázatosak és fejkendős öregasszonyok lekvárt főztek a cefrének-valóból, ne keseredjünk el, mert a lekvárból is lehet pálinkát főzni!

Felebarátod házastársát és pálinkáját sose kívánd. Ott a tiéd!

A pálinkafogyasztás után mellékhatásként a következő tünetek léphetnek fel:

 

- dalolászás (Részegen ki visz majd haza), világmegváltó gondolatok közkinccsé tétele (na…, dikmá… azta…) és váratlan mozgásszínházi bemutatók (hukk… valaki vegye már le rólam a biciklit…)

És a legfontosabb: pálinkakóstolás közben legyünk óvatosak a szerelmi vallomásokkal, mert mellékhatásként sodrófával történő fejbevágás léphet fel házisárkányunk jóvoltából.

Pálinkafőzés közben a konfliktusok elsimítására kés, szúró vagy vágóeszköz, láncfűrész használata tilos és felesleges! Súlyos veszekedés esetén vitapartnerünket kínáljuk meg egy rosszul sikerült főzetből, az majd elintézi a kis genyát.

Az Élelmiszeripari Törvény előírásai szerint az üveg címkéjére mindig írjuk rá, hogy „pálinka” – nyomokban szilvát, barackot, körtét, svájci sapkát, permetezőt, gumicsizmát tartalmaz.

Ha a frissen lefőzött pálinkát minőségbiztosítási ellenőrzésnek vetjük alá, másnap reggel ne nézzünk tükörbe és kerüljük az összerondított wc miatt artikulálatlanul kiabáló feleségünket.

A szöveg eredetije a www.pathalia.hu oldalon olvasható.

 

Ajánlatkérés